Te sunam Noi Completeaza formularul si in cel mai scurt timp un consultant te va contacta. Primesti consultanta gratuita la achizitionarea oricarui autoturism, indiferent daca este la noi pe site sau la un alt dealer!
Leasing Operational Auto Second Hand – Ce este?

Leasing Operational Auto Second Hand – Ce este?

Ce este un leasing operational auto second hand?
De-a lungul timpului, am intalnit foarte multe persoane care nu au interactionat cu sistemul financiar si nu cunosc avantajele si dezavantajele unui leasing.

Multe dintre ele sunt sceptice in privinta accesarii unui leasing operational. Sunt insa si persoane care, datorita laturii emotionale, cand aud ca exista posibilitatea sa aiba masina mult dorita chiar daca nu au venituri pe teritoriul Romaniei, sunt dispuse sa semneze orice contract, cu orice conditii, fara sa-l studieze, doar ca sa-si indeplineasca un vis.

Multi sunt familiarizati cu leasingul operational standard, practicat de majoritatea companiilor care gestioneaza flote, unde platesti si serviciile de mentenanta: service periodic, anvelope, autoturism la schimb in caz de accident, asigurari incluse etc. Acest tip de leasing operational este accesat, in special, de societatile comerciale care doresc sa externalizeze acest serviciu, responsabilitatea cu gestionarea flotei auto ii revine societatii de leasing.

Conform Codului Fiscal, perioada unui contract de leasing operational nu poate fi mai mica de 36 de luni, iar la sfarsitul perioadei bunul (autoturism/autoutilitara) nu se poate vinde la o valoare mai mica de 50% decat pretul de intrare in leasing. Aceasta conditie determina societatile care utilizeaza bunul, care acceseaza un leasing operational, sa nu il achizitioneze.

De aici si mitul care circula in piata ca la leasing operational masina nu ramane a ta, ca platesti doar chirie.

Putem face un exercitiu simplu, o simulare de contract pentru un leasing operational cu mentenanta!

Luam in calcul un autoturism care costa 10.000 euro  cu TVA inclus – valoare de intrare in contract, pentru care utilizatorul (locatarul) plateste un avans/garantie de buna executie de 20%. La semnarea contractului se stabileste un rulaj anual (12 luni), sa spunem de 20.000 km, si o perioada de utilizare de 36 de luni. Peste 36 de luni, la un rulaj de 60.000 km si 2 ani vechime, in urma ratelor platite de catre utilizator, societatea de leasing (locatorul) mai are de recuperat o valoare de 5000 de euro, din pretul autoturismului. Dreptul de proprietate se poate transfera, la cererea locatarului, dupa ce contractul deleasing a produs efecte (la sfarsit). Acesta se transfera in urma achitarii valorii reziduale care, exprimata in procente, este mai mica sau egala cu diferenta dintre durata normala de functionare maxima si durata contractului de leasing, raportata la durata normala de functionare maxima, exprimata in procente.

De aceea locatarul prefera sa plateasca rate pentru un bun mai nou, decat sa blocheze o suma foarte mare de bani prin achizitionarea autotusimului. Leasingul operational standard este preferat de societatile care doresc exonerarea de orice responsabilitate in gestionarea flotei auto.

Leasing operational auto second handVarianta de leasing operational pe care o promovam pe site-ul nostru, LeasingAutoRulate.com, nu include costurile cu mentenanta bunului. Acesta este adresat persoanelor fizice si juridice, fie ca este vorba de PFA, II, IF etc. Doar achitati un avans care este considerata rata 1 la contract, niste rate lunare egale pe toata perioada contractuala, polita de asigurare CASCO si cea RCA. In rest, service-ul regulat si mentenanta va priveste. Aveti libertatea sa alegeti orice service doriti, va ocupati personal de mentinerea in buna stare a autoturismului. Obligatia majora, stabilita contractual, este sa achitati ratele lunare si costul asigurarilor. Pentru persoanele juridice (firme) accesarea unui leasing este un mare beneficiu: in primul rand acestea nu blocheaza o suma mare de bani in achizitionarea bunului, in al doilea rand acestea platesc ratele lunare din contul societatii, iar la sfarsitul perioadei contractuale dreptul de proprietate poate fi trecut catre o persoana fizica.  

IN CAZ DE NEPLATA contractul se reziliaza, cu instintare prealabila si termen de plata de 10 zile, dupa o perioada de gratie de 30 de zile, in care se adauga penalitati de intarziere, de la emiterea facturii fiscale restante. Instiintarile le primiti atat in format electronic cat si fizic. Scuzele ca am uitat sa platesc rata, nu am primit factura sunt excluse. In caz de imposibilitate de plata este important sa existe comunicare, sa se puna in vedere faptul ca se intarzie plata, se primeste acceptul scris, pe email – cel putin, si gasim solutie impreuna la problema financiara a dumneavoastra.

In cele ce urmeaza o sa raspundem clar si concis la cateva intrebari despre leasingul operational pe care il promovam pe care multe persoane, din nevoia de informare, ni le adreseaza:

„La sfarsitul contractului am auzit ca masina nu ramane a mea, asa este? Vreau sa ramana a mea, ca d-aia platesc atat!”
La sfarsitul perioadei de finatare, care este de 57 de luni, in cazul nostru, dreptul de proprietate se transfera. Sunt conditii stipulate clar in contract, dupa aceste termen trebuie sa faceti o solicitare ca doriti sa achizitionati bunul. Este o procedura legislativa, dar avem obligatia de a va ceda dreptul de proprietate.

„Pot parasi teritoriul Romaniei cu autoturismul? Lucrez in alta tara, vreau sa o iau acolo.”
Este posibil, bineinteles. Trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie de o imputernicire din partea noastra, pe care trebuie sa o solicitati pe email. Aceasta este valabila 30 de zile, dupa fiecare perioada trebuie solicitata alta, astfel incat sa aveti in permanenta imputernicire valabila. Este necesara pentru a o prezenta autoritatilor din alte tari. Este o conditie clara mentionata in contractul de leasing operational, sa solicitati imputenicire la parasirea teritoriului Romaniei.

„Poate sa conduca si sotia masina daca o iau pe numele meu?”
Da, este posibil. Asigurarea CASCO este FULL. La fel, se poate solicita si imputernicirea de parasire a teritorilui tarii pentru o alta persoana, alta decat locatarul mentionat in contract.

„Ma obligati sa fac reviziile in reprezentanta? Ii pot pune folie pe geamuri?”
Nu, reviziile le puteti face oriunde. Singura conditie mentionata in contract este ca la rezilierea contractului inainte de termen sa aduceti bunul in starea initiala.

PENTRU ORICE ALTE INFORMATII VA STAM LA DISPOZITIE.
Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul din partea de sus a siteului!

Comentarii

Cautare in curs de procesare.Va rugam asteptati...